Alonso nem ölelte keblére a McLarent

2017.09.14. 17:08

A McLaren-Honda-szakítás után sem igyekszik magát elkötelezni 2018-ra a McLarenhez Fernando Alonso. A válást nagy mértékben motiválta, hogy a spanyol marad, ha a japánok mennek, de a hétvégi Szingapúri GP sajtótájékoztatóján Alonso nem úgy beszélt, mint aki csak arra vár, mikor jelentheti be, folytatja a McLarennél.

A törést hivatalosan még nem közölték, Alonso azt szajkózta, ha majd az meglesz, akkor ő is mond valamit. Viszont most még nagyon gondolkozik, hol versenyezzen jövőre.

Azaz:

Teli vagyok lehetőségekkel, és mind nagyon jó. De most nyugalomra van szükségem, várni szeretnék pár hetet. Bármit teszek, a célom, hogy nyerjek jövőre.  A 10-15. helyért nem nevezek be sehova. Sok opcióm van, nézegetem, tanulmányozom őket. Az F1 az első és egyetlen célom, de először is időt akarok adni a csapatomnak. Sok mindenen átmentünk már együtt, időre van szükségünk a döntéshez. Ha ők kitalálták, hogy milyen kocsival indulnak jövőre, én is döntök.

Lehet úgy olvasni, hogy amint a McLaren-Renault-t hivatalosan bejelentik, Alonso is elmondja, mihez kezd. (A bejelentést egyébként péntekre tervezik, ha minden igaz.)
Vagyis le van már minden játsszva a háttérben, csak a szokásos médiafigyelmet akarják minél tovább magukon tartani.

Lojális akarok lenni hozzájuk, döntsenek előbb ők, aztán én. Nyugodt vagyok, boldog, meglátjuk, mi történik a következő hetekben

- fejezte be Alonso.

A pakliban a McLaren mellett egy opciója lehet a 36 évesnek, a Williams-Mercedes. Nem lehet kizárni, hogy rajtuk tényleg gondolkodik. Az az istálló épp teljesen átalakul, Sir Frank Williams egészségi állapota miatt már képtelen napról napra vezetni a csapatot, eddigi megbízottja, a lánya, Claire Williams épp most ment szülési szabadságra, és a következő fél évben várhatóan nem lesz ott a nagy döntéseknél.

Feladatkörét annak a Paddy Lowe-nak passzolja át, akinek a Mercedes felfuttatását tulajdonítják, és ha valaki, ő meg tudja győzni Alonsót arról, menjen át hozzájuk,

kezdjenek egy új projektbe a Mercedes-motorral és a főszponzor Martini, illetve a másik pilóta, Lance Stroll millióival.