Kubica, Massa és egy meglepetés a Williams jelöltjei között

2017.09.24. 11:55

A Williams második ülése maradt a legjobb kiadatlan hely a 2018-as F1-szezonra, legalábbis a most látható helyzet alapján – a McLarennél szinte biztosan marad Fernando Alonso, a Saubert nem tudni, hogy Ferrari-fiókcsapatként mennyit lépnek előre, ahogy a Toro Rosso Hondára váltása is bizonytalan jövőt hozhat.

Az egyik hely biztos, azt az október végén 20. születésnapját ünneplő kanadai Lance Stroll foglalja majd el, a másikra viszont három veterán pilótán gondolkodik a Williams: az idén visszavonulásából visszatért Felipe Massa, a Renault-nál hoppon maradó, legtöbb kérdőjellel rendelkező Robert Kubica, illetve az F1-be 2013 után pont a Hungaroringen visszatérő Paul Di Resta a három jelölt.

Jól látható, hogy furcsa helyzetben van a Williams: Stroll elképesztő pénzt fizet azért, hogy ott ülhessen a nem sok fejlődést mutató kocsiban, mellé mindenképp kell egy tapasztalt pilóta, aki pont a fejlesztéseknél segítene.

Massa idén nyolcszor volt pontszerző (egy kihagyott futammal), tavaly év végén már visszavonult, majd mégis visszatért. Már 36 éves, a mezőny második legidősebb pilótája Kimi Räikkönen után, és bár nem nyújt rossz teljesítményt, de kiemelkedőt sem mutatott, két hatodik hely volt a legjobbja még a szezon elején, azóta Stroll is verte egy meglepetésdobogóval Bakuban.

Kubica és Di Resta még kockázatosabb opciók, utóbbi 2013 óta csak a Hungaroringen vezetett az F1-ben, hirtelen kellett beugrania az idei kocsiba, ahhoz képest nem volt rossz, de nem fejezte be a futamot a rosszullét miatt kihagyó Massa helyén. Kubica a Renault-nál próbálkozott a visszatéréssel, de hoppon maradt, a Williams viszont örömmel csapott le rá, és még az idén komoly tesztelésnek vetik alá, folytatva a Renault munkáját, hogy megtudják, mekkora esélye lenne élesben vezetni.