Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrületes számok: megérte a széles Forma-1

2017.09.27. 17:57

Idénre kiszélesítették a Forma-1-es autókat, maguk a kocsik és a gumijaik is szélesebbek lettek, hogy az eddiginél nehezebb legyen őket vezetni, és nagyobb menetteljesítményeket érjenek el.

A módosításról vizuális szempontból azonnal kiderült, jó döntés, a köridőket figyelve is hamar rájöhettünk, megérte, és a gumiszállító Pirelli most a kanyarsebességekkel példálózik, mennyit is változott az F1 2017-ben.

Minek is ragozni, fussuk csak át az Autosport.com alábbi minitáblázatát, melyben az első szám a tavalyi, a második az idei sebesség:

  • Barcelona 3-as kanyar    212 Km/h    248 Km/h
  • Barcelona 9-es kanyar    215 Km/h    245 Km/h
  • Silverstone Copse-kanyar 260 Km/h    290 Km/h
  • Spa-Franc. Pouhon-kanyar 253 km/h    289 km/h

Wow! Ennyit talán nem is vártunk, hogy

30-35 kilométer/órával növekedjen a sebesség a Forma-1 leggyorsabb kanyarjaiban.

A barcelonai 3-as az a nagy visszafordító jobbos, biztosan mindenki ismeri, nem kell bemutatni. A silverstone-i copse a pálya régi első kanyarja, szintén jobbos, innen érnek a Maggotts-Becketts-kombinációba. A Pouhon Spában egy nagyívű lejtős balos visszafordító.