Bottas a leggyorsabb, ő és Kimi is elkapta a falat

2017.10.07. 06:39

Sokat javult péntekhez képest Valtteri Bottas, aki ugyan csak minimális különbséggel, de meg tudta verni saját csapattársát és a teljes mezőnyt is, majd elkapta a falat a Mercedesszel a 9-es kanyarban. A finn pilóta 14 ezreddel volt csak jobb Lewis  Hamiltonnál a baleset előtt, ami miatt meg kellett szakítani az edzést.

Bottas a 9-es kanyar végén kapta el a falat, Kimi Räikkönen viszont az újraindítás után pár perccel a kilences bejáratánál ment túl gyorsan, ő is összetörte a kocsit, újabb leállást hozva. Később kiderült, hogy a balesetben megsérült Räikkönen váltója, amit cserélni kell, így 5 rajthelyes büntetést kap. Jolyon Palmer 20 helyet kapott, Fernando Alonso pedig újabb Honda-motorcsere miatt 35 helyes büntetésre számíthat.

Räikkönen épp ekkor kezdett volna a szuperlágyon rendes köröket menni, de ez nem jött össze neki, így a leglassabb idővel, az utolsó helyen zárta a kettős Merci-győzelemmel véget érő edzést. Vettel lett a harmadik, majd jött a két Red Bull a top ötben, akiket az egész hétvégén jól teljesítő Esteban Ocon követett.

Carlos Sainz a boxutcában került majdnem bajba, piros lámpánál hajtott ki a pályára, ezért büntethették volna, de megúszta – tavaly a Spanyol Nagydíjon egyébként már elkövette ugyanezt a hibát.

Az időmérő magyar idő szerint 8-kor indul majd.