Verstappen: Ezek az idióták kinyírják a sportot

GettyImages-864790004
2017.10.23. 09:40

Max Verstappené volt a vasárnapi Amerikai Nagydíj drámai pillanata: a holland az utolsó kör második felében előzte meg Kimi Räikkönent, ezzel a tizenhatodik helyről indulva a dobogón zárt volna, csakhogy percekkel a leintés után a stewardok közölték, öt másodperces büntetést kap a Red Bull-pilóta, mert szabálytalanul előzte meg a finnt. Verstappen erről a lihegőben, közvetlenül a pódium előtt értesült, gyorsan elviharzott.

Később viszont kifejtette a véleményét, azt mondta a stewardok döntésére, hogy

Ezek az idióták kinyírják a sportot. Van egy hülye steward ott fenn, és valahogy mindig ellenem dönt. Az utolsó körben mindenki összevissza megy már, itt lemegy, ott lemegy, mert a gumik nem bírják. A 9-es vagy 19-es kanyarban simán lemehetsz, és senki nem fog szólni egy szót sem. Ugyanez volt Valtteri Bottas ellen is, amikor meg akartam előzni, a pályán kívülről jött vissza elém, világos, hogy ezzel előnyt szerzett, mégsem történt semmit. Ez nem tesz jót a sportnak

– fakadt ki a holland.

Hogy mi történt pontosan a holland és a finn között, azt az F1 minden kameraállásból megmutatta.

Verstappent persze csapatfőnöke, Christian Horner is védelmébe vette, aki szerint felfoghatatlanul szigorú döntést hoztak. Horner ugyanazt mondta, amit Verstappen, az utolsó körökben mindenki folyamatosan kiment a pályán kívülre, de csak őket büntették. Igaz, Verstappen levágott, nem külső íven csúszott ki. Kiakadt Max Verstappen apja, a korábbi F1-pilóta Jos is, ő Twitteren kezdett ámokfutásba a stewardok ellen.

Niki Lauda, a Mercedes elnöke is az oldalukra állt, szerinte a vasárnapi volt az F1 történetének legrosszabb döntése, értetlenül állt a dolgok előtt.