Bottas nagy fölényben a megszakított mexikói edzésen

2017.10.27. 18:36

Pihenő nélkül, az Amerikai Nagydíj után azonnal folytatódott a Forma-1, ezúttal Mexikóban. A magaslati, a motorerőt különösen kihozó mexikóvárosi pályán egy óráig viszonylag eseménytelenül ment az első szabadedzés, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Valtteri Bottas váltogatták egymást az élen, amikor nagyjából 60 percnél a mexikói Alfonso Celis kapta el a falat a Force Indiával.

Celis Esteban Ocon helyére ült be, így a Force India mexikói pilótapárossal kezdte a hétvégét. A mexikói a célegyenes bejárata előtt forgatta meg a kocsit, majd csúszott a gumifalnak, ahol a hátsó szárnya teljesen letört. Bár közel volt a boxutca bejárata, nem tudott odáig eljutni, így a mentés idejére meg kellett szakítani a gyakorlást.

Ekkorra már őrült tempóba kapcsolt a mezőny eleje – egy óra után Bottasé volt a legjobb kör 1:17.824-gyel, ami majdnem 1,5 másodperccel volt jobb Nico Rosberg 2015-ös pályacsúcsánál.

A végére senki nem tudta megszorítani a finnt, Hamilton mögé viszont feljött a két Red Bull, így Vettel csak az ötödik helyen zárt. A harmadik időt autózó Verstappen viszont az élmezőnyhöz képest elég keveset, 16 kört volt csak kint, Bottas például 42 kört ment.

Hátul Stoffel Vandoorne nem tudott mért kört autózni a McLarennel, hiába cserélték ki a motorját a futam előtt egy újabb verzióra, így a második edzést a korábbi típusú Hondával folytatja majd. Alonso alatt jól ment a gép, ő a nyolcadik lett.