Vettel leborult Hamilton előtt

2017.10.30. 09:56

Elment a hajó, véget ért a dal, a Ferrari és Sebastian Vettel idén már nem lehet világbajnok, az olaszok 10 év után sem ünnepelhetnek újra pilótabajnokot - a Mexikói GP-n, ha nem is szépen, ahogy akarta, de Lewis Hamilton bebiztosította negyedik vébécímét.

Vettelnek nem maradt más, mint gratulálni, meg is tette, méghozzá példásan.

Már a tiszteletkörben Hamilton kocsija mellé ment, és megtapsolta a világbajnokot, majd kiszállva szóban folytatta a magasztalását.

"Lehangolt vagyok, nyilván, kemény érzés célba érni, és rájönni, vége a harcnak. Kábé ennyi. A többi nem érdekes, bármi is történt ma,

a lényeg, hogy ez Lewis napja, világbajnok lett, és megérdemli. Az ő napja, az ő éve

- célzott arra, hogy Mexikóban a harmadik kanyarban ütköztek, ami tönkretette mindkettejük versenyét, ám beszélni most már felesleges róla.

Nekünk marad, ami marad. Jelenleg kiábrándító. Jövőre más lesz, tiszta lappal indulunk, de ezekben a pillanatokban

el kell ismerni a legjobbat, aki ő volt idén. Összességében ő a volt a jobb, aki jobb munkát végzett, ennyi

- folytatta a tévéinterjúkat.

A brit SkySports azért igyekezett kihozni Vettelből valami negatívat is Hamiltonról, mi másért kérték volna, hogy értékelje Hamiltont, mint ellenfelet a pályán. Ütköztek, ugye, és volt a bakui eset, így Vettelnek talán nem a legpozitívabbak a tapasztalatai.

De lyukra futottak az angolok, mert Vettel itt is csak dicsért:

Nem félek tőle, szeretek vele versenyezni. Egy kicsit több is juthatott volna ebből, de minden szempontot figyelembe véve, övék volt a jobb brigád.

Ami egyelőre kicsit fura: a Ferrari-vezetők, a csapatfőnök Maurizio Arrivabenétől és Sergio Marchionnétól eddig nem gratuláltak külön a Mercedesnek. Arrivabene a ferraris futamértékelőjében Hamiltonnak gratulált, a Mercinek nem. Persze lehet, hogy csak azért nem, mert ők már egy hete bebiztosították a csapatvébét.