F1: Hétvégén indul a 2018-as szezon

2017.11.08. 15:45

A Mercedes világbajnok, Lewis Hamilton világbajnok, hátra lehet dőlni a maradék két futamra, gondolhatnánk, de a csapatfőnök már szólt is: 2018 elkezdődött.

A hétvégén Brazíliában folytatódik a Forma-1, tét nincs, lehetőség van, - kvázi - büntetlenül ki lehet próbálni bármit a kocsikon.

Az új szezon első két tesztlehetősége jön, kipróbálunk új és érdekes koncepciókat. Kísérleteket végzünk, amelyek túl kockázatosak lennének, ha még a világbajnokságért kellene küzdeni

- szól a Mercedes futambeharangozója.


Toto Wolff is megerősítette, nem pihenhetnek, pláne, hogy jövőre szinte semmilyen szabályváltozás nem lesz, így akár azonnal is indulhatna 2018. A topcsapatoknak persze fejleszteniük kell, hogy élen tudjanak maradni.

Új dolgok fognak feltűnni a Mercedesen, főleg Hamiltonén
Új dolgok fognak feltűnni a Mercedesen, főleg Hamiltonén

Az istállónál úgy tekintünk a következő két versenyhétvégére mint 2018 első két nagydíja. Nem veszünk vissza, csak mert a bajnokság eldőlt. A jövő évi csata máris elkezdődött

- idézte az Autosport Wolffot.

A Ferrarinál ugyanígy gondolkodhatnak, bár nekik kissé óvatosabbnak kell lenniük, Sebastian Vettel csak 15 ponttal van Valtteri Bottas előtt, a finn mercedeses még befoghatja őt a második helyért.