Mega, hiper vagy extrém legyen a Pirelli jövője?

2017.11.16. 21:14

Már biztos, hogy új gumikeverékkel bővül a Pirelli 2018-as F1-kínálata, érkezik ugyanis a mostani ultralágynál is lágyabb – tehát gyorsabb, ugyanakkor kevésbé strapabíró – gumi. A színe is biztos, rózsaszín lesz (ilyenek voltak az utlralágyak az Amerikai Nagydíj alatt), a neve viszont még nem eldöntött, a gumigyártó cég a rajongókra bízná a döntést három jelöltből.

A lehetőségek mega-, hiper- és extrémlágy, szavazni pedig a Pirelli Twitter-oldalán lehet. De mielőtt ezt megtennék, lenti szavazásunkban nekünk is árulják el, melyiket szeretnék.

Mi legyen a leglágyabb Pirelli-gumi neve?

Elképzelhető egyébként az is, hogy nem csak a rózsaszín lesz az egyedüli új keverék 2018-ban, a Pirelli ugyanis akár három úgy típust is bemutathat, ha úgy alakulnak a csapatokkal végzett tesztek eredményei. Viszont egy teszttel kevesebből kell dolgozniuk, Interlagosban ugyanis a biztonsági kockázat miatt elmaradt a Brazil Nagydíj utánra tervezett McLaren-teszt.

5bc4b82300e0cf5eb15d1f963c2526be

Hogy miért kell az újítás, az egyébként elég egyértelmű: a 2017-es szezonban egyetlen versenykört sem tettek meg a csapatok pilótái kemény gumin, és a közepes keverék is csak alig került fel, Pascal Wehrlein eddigi 33 köre közepes keveréken a legtöbb a mezőnyben.