Szilvia
5 °C
16 °C

Mintha tükörbe néznének

2017.12.05. 05:43

A Juventus futballklub januárban, a Forma-1 egy jó hete váltott címert, és az eredmények közötti hasonlóságot nem lehet nem észrevenni. Ha elsőre nem tűnne fel, az F1-logót forgassuk el 90 fokban, és máris jobban látszik.

Valójában ez a kettő tök ugyanaz, mintha tükörbe néznének. A koncepció teljesen azonos.

Az F1-nél a két jobbra forduló vonal az autókat jelöli, a rájuk merőleges kereszt a célvonalat - mint mondta a napokban a sorozat egyik marketingfőnöke.

A Juventusnál kicsit bonyolultabban jutottak el a végeredményhez, ahogy azt az alábbi képen láthatjuk.

juvebadge

A két logót nem ugyanaz a reklámügynökség tervezte, nem is állnak egymáshoz közel a cégek. A hasonlóság oka az lehet, hogy mindkettőnél a fő célpont, hogy a mai digitális platformokon jól megjeleníthető legyen.

A Juvéé és az F1-é is túl bonyolult volt ehhez, változtatni, egyszerűsíteni kellett. Sem a Juventus-, sem az F1-drukkerek nem fogadták jól a cserét, de a futballklubnál már látszik, hogy az első felzúdulás után gyorsan lecsillapodnak a szurkolók, és elfogadják a módosítást.

Az F1-nél még ágállnak ellene, Sean Bratches, a sorozat marketingfeje elmondta, számítottak erre, de valójában elismerésnek érzi, hogy a rajongók ennyit foglalkoznak az új logóval.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?