Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schumacher küzdelme folytatódik

2017.12.05. 15:01

Hétfőn Párizsban az FIA megalapította a Forma-1 Hírességek Csarnokát, és azonnal beiktatta a sorozat eddigi 33 világbajnokát. Ott volt az összes élő világbajnok, kivétel a címvédő, Lewis Hamilton és Michael Schumacher, aki síbalesetének következményei miatt nem tudott elmenni. Őt menedzsere, Sabine Kehm képviselte.

Az FIA-elnök Jean Todt beszédében külön fejezetet szentelt az egyetlen hétszeres világbajnoknak. Elmesélte, a legenda mindig kételkedett a képességeiben, Todt szerint annyira, hogy 2000-es, első ferraris világbajnoksága után, a 2001-es idény előtt privát tesztet kért az akkori Ferrari-csapatfőnöktől, azaz tőle, hogy megbizonyosodjon, formában maradt-e.

Schumacherre sziluettjével emlékeztek a megnyitón
Schumacherre sziluettjével emlékeztek a megnyitón

Aztán Schumacher jelenlegi napjairól is szólt pár szót.

Mindannyiunknak hiányzik Michael. A küzdelme folytatódik tovább. Örülök, hogy Sabine itt van. Szerettem volna, ha eljön a fia, de ő épp tesztel, Corinna, a felesége pedig Amerikában van. Michael továbbra is küzd a gyógyulásért. Különleges ember, különlegesen fontos a motorsportnak és nekem is, a barátom.

Kehm arról beszélt, biztos benne, hogy Schumacher szeretett volna elmenni Párizsba, és megtisztelve érzi magát, hogy a legnagyobb bajnokok közé került a Hall of Fame-be.