Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mi legyen az F1-es gridgörlökkel?

2017.12.14. 15:47

Az esernyőtartó vagy a rajtrácson álldogáló, illetve az eredményhirdetésnél segédkező-reprezentáló hosztesszek megszokottak a Forma-1-ben, de napjaink változó társadalmában csak idő kérdése volt, mikor merül fel konkrétan ez a kérdés.

A Forma-1 sportszakmai részét irányító Ross Brawn egy BBC-s rádióinterjúban szembesült a felvetéssel, tényleg szükség van-e gridgörlökre a sorozatban.

Szenzitív téma, amivel erősen foglalkozunk. Minden érintettel szemben próbálunk tiszteletet mutatni a kérdéssel kapcsolatban. Sokan respektálják a gridgörlök hagyományat és sokan vannak, akik szerint idejét múlt. Megvizsgáljuk a dolgot

- felelt az F1-főnök.

gridgörl

Ön szerint kellenek gridgörlök?

  • 9411
    Igen, maradjanak
  • 1318
    Eljárt felettük az idő, nem kellenek

Az új F1-birtokos Liberty Media egyik topmenedzsere szintén kitért a helyzetre a napokban.

"Elismerem, nem ez volt az első a napirendemen, amikor átvettük az F1-et. Minél több szempontot össze kell gyűjtenünk, és a helyes döntést meghoznunk a sport jövőjének érdekében. Az biztos, hogy a végeredmény nem a saját személyes döntésem lesz" - mondta az F1-et koordináló Chase Carey.

A pilóták közül Daniel Ricciardót kérdezték, ő talán a populárisabb oldalt képviseli.

Nagyon menő, semmiféle árnyoldalát nem látom. Ezen nőttünk fel. Már kölyökként is bámultuk az esernyőtartó lányokat, a gridgörlöket. Ez hozzátartozik a sporthoz, vonzóbbá teszi.

A modern Forma-1-ben esernyő helyett már a versenyzők rajtszámtábláival állnak a gridgörlök a rajt előtt, leginkább itt, illetve az eredményhirdetések környékén, vagy a paddockban lehet velük találkozni.