Magdolna, Léna
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

F1: a Williams magyar mérnöke marad a helyén

2017.12.19. 10:58

Jánvári Zsolt, a Williams magyar technikusa jól érzi magát Forma-1-es csapatánál, és egyelőre nem gondolkodik azon, hogy erősebb csapathoz szerződjön.

"A paddockban gyakorlatilag már majdnem mindenki mindenhol dolgozott. A pilótákhoz hasonlóan a technikusok között is rendszeres a csapatok közötti mozgás, csak az ő esetükben közel sem akkora a hírverés. Van lehetőség feljebb lépni, de az odáig vezető utat is ugyanúgy végig kell járni" - mondta Jánvári kedden az M4 Sport Sportreggeli című műsorában.

Kiemelte: vannak csapatok, ahol elsősorban újoncokat foglalkoztatnak, így ugródeszkát jelentenek nekik.

"Valószínűleg ez lesz az én esetemben is, de egyelőre nagyon jól érzem magam a helyemen, a váltás még a jövő zenéje. Nagy adag alázat kell ahhoz, hogy valaki megragadjon a Forma-1-ben, továbbá az, hogy folyamatosan tanuljon, képezze magát."

A Williams elektronikai részlegéhez tartozó mérnök az első olyan szezonját töltötte a Forma-1-ben, amikor minden futamon a helyszínen is dolgozott, idén elsősorban Felipe Massa autóját felügyelte. Mivel a brazil visszavonult, jövőre Jánvári új pilótát kap.

Nagyon megszervezett rohanás az egész. Hosszú, fárasztó szezonon vagyunk túl, melynek így is élveztem minden pillanatát.

A Williams idén ötödik helyen végzett a csapatok versenyében, pilótái közül a brazil Felipe Massa utolsó szezonjában a tizedik, míg a kanadai Lance Stroll a tizenegyedik helyen zárt. (Index/MTI)