Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Piszok sokat kell melóznom az Alfánál

2017.12.21. 12:00

Charles Leclerc idén legyalulta a GP2-t, olyan fölénnyel nyerte meg a sorozatot, hogy kétség sem férhetett hozzá, kinőtte azt. A Ferrari-elnök lépett is, juniorprogramjának legjobbját azonnal beprotezsálta a Forma-1-be, bár nem mintha a Saubert győzködni kellett volna, hogy szerződtesse a 20 éves monacói pilótát. Jövőre az új Alfa Romeo-projektben mutathatja meg, mit tud, bár hogy mire lesz képes, arról még neki sincs fogalma.

Az F1-ben elég nehéz elvárásokat támasztani, mielőtt láttuk volna, mit tud a kocsi a pályán. Az alsóbb kategóriákban tudsz valamit mondani (minden kocsi egyforma), de az F1-ben hatalmas különbségek vannak az autók között. Az első teszt után meglátjuk, bár nyilván a legjobbra törekszem majd.

Charles Leclerc az Alfa-Sauber bemutatóján
Charles Leclerc az Alfa-Sauber bemutatóján


A Sauber jövőre is Ferrari-motorral megy, viszont egy jócskán fejlettebb verzióval, mint idén, az olaszoktól a legjobb, vagy a legjobbhoz nagyon közeli motorokat fogják megkapni. A motor hivatalosan Alfa-Romeo, a Ferrari egyik almárkája, nem örülne Sergio Marchionne, ha leszerepelnének. Azért hozza az Alfát az F1-be, hogy felfuttassa.

Az új motor nagy lépés lehet, reméljük, a kasztniban is meglesz ez a lépés. De még akkor is ott van, hogy a többiek mekkorát lépnek előre.


Abban viszont biztos Leclerc, hogy az ő munkája, karrierje csak most kezdődik.

Minden pilótának szenzációs érzés aláírni az első szerződését. Mióta gyerekként gokartba ültem, erről álmodtam. Úgy érzed, elértél valamit, bekerültél a Forma-1-be, nagyszerű. De az, hogy bent vagy, nem jelenti, hogy maradhatsz is. Melóznod kell már most, hogy a lehető legjobb legyen az első éved, és akkor talán összejön a Forma-1-es karrier. Piszok sokat kell dolgoznom.


Az új F1-évad február végén indul a szokásos tesztekkel, a Ferrarit február 22-én mutatják be, az Alfa-Saubernek még nincs dátuma. Az első verseny március 25-én lesz.