Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vettel: Baku volt az abszolút mélypont

2017.12.23. 15:19

A 2017-es szezonértékelés kapcsán arról kérdezték a Ferrari-pilóta Sebastian Vettelt, hogy mi volt az idénye mély- és csúcspontja.

Mindkettőre érdekes választ adott, bár az, hogy a bakui, Lewis Hamiltonnal történt ütközését jelölte meg mélypontként, talán nem annyira meglepő.

"Baku után éreztem magam a legrosszabban, nagyon szenvedtem miatta. Sokan biztos a szingapúri és a japán versenyekre gondolnának, de a szingapúri rajtbalesetet sima versenybalesetként fogom fel, sokat gondolkodtam rajta még aznap éjjel, és túltettem magam rajta. Ugyanez a helyzet a japán futammal is" – mondta el a német, aki szerint sem a szingapúri rajt utáni koccanás, sem a japán motorhiba nem rajta múlt, ezért lépet tovább könnyebben.

A szezon csúcspontja pedig a monacói futamgyőzelme volt.

Monacóban nyerni mindig különleges, ráadásul jó ideje nem nyert már ott a Ferrari. Azzal együtt, hogy Ferrari 1-2. lett a végeredmény, mindig nagyon jó emlék marad.

A német arról is beszélt, hogy több futam is volt 2017-ben, amikor sokkal jobban is teljesíthettek volna, ezért fontos, hogy mindig tisztában legyenek azzal, miben erősek és miben gyengék.

Ezen sokat segíthet 2018-ra az, hogy a Ferrari már december 22-én, két hónappal a jövő évi autó bemutatója előtt sikerrel vette a töréstesztet, vagyis egy fontos állomáson már túl vannak, és elég a maradék két hónapban a további fejlesztésekre fókuszálniuk.