Vettel: Baku volt az abszolút mélypont

2017.12.23. 15:19

A 2017-es szezonértékelés kapcsán arról kérdezték a Ferrari-pilóta Sebastian Vettelt, hogy mi volt az idénye mély- és csúcspontja.

Mindkettőre érdekes választ adott, bár az, hogy a bakui, Lewis Hamiltonnal történt ütközését jelölte meg mélypontként, talán nem annyira meglepő.

"Baku után éreztem magam a legrosszabban, nagyon szenvedtem miatta. Sokan biztos a szingapúri és a japán versenyekre gondolnának, de a szingapúri rajtbalesetet sima versenybalesetként fogom fel, sokat gondolkodtam rajta még aznap éjjel, és túltettem magam rajta. Ugyanez a helyzet a japán futammal is" – mondta el a német, aki szerint sem a szingapúri rajt utáni koccanás, sem a japán motorhiba nem rajta múlt, ezért lépet tovább könnyebben.

A szezon csúcspontja pedig a monacói futamgyőzelme volt.

Monacóban nyerni mindig különleges, ráadásul jó ideje nem nyert már ott a Ferrari. Azzal együtt, hogy Ferrari 1-2. lett a végeredmény, mindig nagyon jó emlék marad.

A német arról is beszélt, hogy több futam is volt 2017-ben, amikor sokkal jobban is teljesíthettek volna, ezért fontos, hogy mindig tisztában legyenek azzal, miben erősek és miben gyengék.

Ezen sokat segíthet 2018-ra az, hogy a Ferrari már december 22-én, két hónappal a jövő évi autó bemutatója előtt sikerrel vette a töréstesztet, vagyis egy fontos állomáson már túl vannak, és elég a maradék két hónapban a további fejlesztésekre fókuszálniuk.