Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Ferrari máris elért egy 2018-as mérföldkövet

2017.12.25. 11:30

Pénteken, egy Milano melletti, FIA-hitelesített laborban frontális töréstesztnek vetették alá a jövő évi Forma-1-es Ferrarit: a belső kódnevén 669-es modell sikerrel teljesítette.

Nagyon fontos, hogy szokatlanul korán sikerült ezt elérni, mert így zavartalanul folytatódhat a kocsi fejlesztése, már a részletekre lehet koncentrálni. A próbán ott volt Mattia Binotto, a Ferrari technikai igazgatója, akinek felügyelete alatt készül az autó.

Mivel a gépet csak február 22-én mutatják be, nagyon jól állnak. A tesztszezon pár nappal később kezdődik, így bőven van idejük a finomításokra.

Kell is rajta dolgozni, ugyanis az FIA módosított az első felfüggesztésekre vonatkozó szabályon, hogy ne lehessen menet közben változtatni az autók hasmagasságán, vagy inkább orrmagasságán: a Ferrari is ügyesen csökkentette azt a kanyarokban.

Az olaszoké az első 2018-as autó, ami átment kötelező F1-törésteszten.