Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Merci ötletét lopja a Ferrari 2018-ra

GettyImages-682917720
2018.01.03. 09:55

Egyre több Ferrarihoz közeli forrás írja, hogy az olaszok 2018-as kocsija hosszabb tengelytávra vált majd, vagyis közelít a Mercedes elképzeléséhez. Ezzel a gyorsabb pályákon javulhatnak, ahol komolyabb hátrányuk volt 2017-ben, a lassabb, kanyargósabb helyszíneken azért a Ferrari volt fölényben.

A hírt először Pino Allievi, a La Gazzetta dello Sport újságírója szellőztette meg, majd Gianluca D'Alessandro is megerősítette, ő annyit tett hozzá, hogy nagyjából 6 centiméterrel toldják meg az SF70H-t, amin a hűtőt is áttervezik, hogy kicsit javítsák a kocsi aerodinamikai mutatóját.

D'Alessandro hozzáteszi, hogy a motoron és a hibridhajtáson is dolgoznak az olaszok, bár ez evidencia, nyilván nincs csapat és gyártó, ahol ne próbálkoznának a motor fejlesztésén.

A Ferrari egyébként elég jól áll a 2018-as fejlesztéssel, már karácsony előtt, elsőként átmentek a törésteszten, vagyis onnantól csak az egyéb dolgokra fókuszálhattak.