Elirigyelte a Ferraritól a B csapatot a Mercedes

2018.01.04. 08:24

Ritka az ilyen, de elismerően nyilatkozott a Ferrari és a Sauber összefogásáról a rivális Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, aki elmondta, hogy ők is megvizsgálják a B csapat létrehozásának, vagyis inkább megszerzésének lehetőségét.

A Ferrari ugye a Sauberrel kötött szoros együttműködési megállapodást , az olasz gyár komoly befolyást szerzett, és azért cserébe, hogy aktuális évi motortechnikával (és egyéb fejlesztéssel) látja el a svájciakat, a csapat bizonyos döntéseket átenged a Ferrarinak, így kerülhetett a Ferrari-nevelés Charles Leclerc az egyik versenyautóba, és így lett a szintén a Ferrari pilótaakadémiájához tartozó Antonio Giovinazzi a tartalékpilóta.

Wolff szerint a Ferrari–Sauber-együttműködés komoly előnyt jelenthet az olaszoknak hosszabb távon, ezért nem tartja kizártnak, hogy lemásolják a modellt, nehogy hátrányba kerüljenek.

Részletekről viszont nem beszélt, így nem tudni, hogy a két mostani nem gyári Mercedes-motoros csapatból a Force India vagy a Williams lenne erre az esélyesebb. „Gondolkodunk a dolgon, de nem egyszerű, mert nem akarjuk, hogy felesleges zavart okozzon a csapatunknál, hogy egy másik istállóval működünk együtt. Zajlanak az egyeztetések, de még semmi nem dőlt el.”

A harmadik topcsapatnak, a Red Bull Racingnek már vagy 10 éve van fiókcsapata, a Scuderia Toro Rosso. Ők inkább a kasztni tervezésében segédkeznek, a kisebb istálló jövőre eltérő motort is használ az anyacsapattól, Renault helyett Hondát.