Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elirigyelte a Ferraritól a B csapatot a Mercedes

2018.01.04. 08:24

Ritka az ilyen, de elismerően nyilatkozott a Ferrari és a Sauber összefogásáról a rivális Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, aki elmondta, hogy ők is megvizsgálják a B csapat létrehozásának, vagyis inkább megszerzésének lehetőségét.

A Ferrari ugye a Sauberrel kötött szoros együttműködési megállapodást , az olasz gyár komoly befolyást szerzett, és azért cserébe, hogy aktuális évi motortechnikával (és egyéb fejlesztéssel) látja el a svájciakat, a csapat bizonyos döntéseket átenged a Ferrarinak, így kerülhetett a Ferrari-nevelés Charles Leclerc az egyik versenyautóba, és így lett a szintén a Ferrari pilótaakadémiájához tartozó Antonio Giovinazzi a tartalékpilóta.

Wolff szerint a Ferrari–Sauber-együttműködés komoly előnyt jelenthet az olaszoknak hosszabb távon, ezért nem tartja kizártnak, hogy lemásolják a modellt, nehogy hátrányba kerüljenek.

Részletekről viszont nem beszélt, így nem tudni, hogy a két mostani nem gyári Mercedes-motoros csapatból a Force India vagy a Williams lenne erre az esélyesebb. „Gondolkodunk a dolgon, de nem egyszerű, mert nem akarjuk, hogy felesleges zavart okozzon a csapatunknál, hogy egy másik istállóval működünk együtt. Zajlanak az egyeztetések, de még semmi nem dőlt el.”

A harmadik topcsapatnak, a Red Bull Racingnek már vagy 10 éve van fiókcsapata, a Scuderia Toro Rosso. Ők inkább a kasztni tervezésében segédkeznek, a kisebb istálló jövőre eltérő motort is használ az anyacsapattól, Renault helyett Hondát.