Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szponzori nyomásra vált nevet a Force India

2018.01.08. 17:57

Hivatalosan is megerősítették a Force Indiától azt, amiről eddig csak pletykáltak, vagyis azt, hogy szponzori nyomásra váltanak majd nevet a közeljövőben, a csapat nevében az India rész ugyanis nem elég globális ahhoz, hogy több nagyobb támogatójuk legyen. Részben emiatt is van, hogy a Force India hozta le a 2017-es szezont a legkisebb költségvetéssel, ezen változtatnának most, árulta el Otmar Szafnauer, a csapat vezérigazgatója.

"Több lehetséges szponzor is azt mondta, hogy ha nem változtatunk a neven, akkor nem dolgoznak velünk. Azt hiszem, hogy ha komolyan támogatnának egy csapatot, szeretnék, ha annak neve nem egyetlen országhoz kötődne" – beszélt a kérdésről Szafnauer.

Korábban arról lehetett hallani, hogy az új név a Force One lesz, ám az F1 kereskedelmi jogait birtokló Libery Media jelezte, hogy ehhez nem járulnak hozzá, a Force One ugyanis túlzottan hasonlít a Formula One-hoz. Azt nem tudni, hogy milyen más nevek vannak versenyben, ahogy azt sem, hogy mikorra történhet meg a váltás, de valószínűleg még a szezon előtt meglesz.

Ahogy picit új dizájnt is ígértek a Force Indianál, ahol megtartják a BWT cég által kért rózsaszín festést.

Ha a csapattól független dizájnereken múlna ilyen lehetne az új minta: