Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

RBR-es létszám fölöttit igazolt a Ferrari

2018.01.10. 16:19

A Ferrari 2018-ra, fejlesztő pilótának szerződtette Danyiil Kvjatot, a Red Bull Racing és fiókcsapata, a Scuderia Toro Rosso expilótáját.

Az orosz 2014-ben a Toro Rossónál mutatkozott be a Forma-1-ben, 2015-ben felkerült a Red Bull Racinghez, de 2016 elején, a Spanyol GP-től kezdve visszatették az STR-hez, helyét Max Verstappen vette át.

Ott sem brillírozott, így 2017 őszén leváltották a Malajziai- és a Japán GP-re. Az amerikai futamra még visszaülhetett, egy pontot szerzett is, de utána végleg menesztették mindenféle Red Bull-projektből.

Múlt év végén a Williamsnél merült fel a neve, de az Autosport úgy tudja, az utolsó szabad F1-es helyet egy másik orosz, Szergej Szirotkin fogja megkapni. (Robert Kubica helyett, bejelentés jövő héten várható.)

Kvjatnak így nem maradt ülés 2018-ban, de szponzorainak hála a Ferrarival meg tudott állapodni. Versenyezni nem fog, tesztelni is csak minimálisan, feladata a szimulátorra korlátozódik majd. Korábban Jean-Eric Vergne és Esteban Gutierrez is betöltötte ugyanezt a posztot a Ferrarinál, egyiküknek sem sikerült visszakerülnie full time az F1-be, alacsonyabb kategóriákba kényszerültek. Kvjat még csak 23 éves, de nem valószínű, hogy más sors vár rá.