RBR-es létszám fölöttit igazolt a Ferrari

2018.01.10. 16:19

A Ferrari 2018-ra, fejlesztő pilótának szerződtette Danyiil Kvjatot, a Red Bull Racing és fiókcsapata, a Scuderia Toro Rosso expilótáját.

Az orosz 2014-ben a Toro Rossónál mutatkozott be a Forma-1-ben, 2015-ben felkerült a Red Bull Racinghez, de 2016 elején, a Spanyol GP-től kezdve visszatették az STR-hez, helyét Max Verstappen vette át.

Ott sem brillírozott, így 2017 őszén leváltották a Malajziai- és a Japán GP-re. Az amerikai futamra még visszaülhetett, egy pontot szerzett is, de utána végleg menesztették mindenféle Red Bull-projektből.

Múlt év végén a Williamsnél merült fel a neve, de az Autosport úgy tudja, az utolsó szabad F1-es helyet egy másik orosz, Szergej Szirotkin fogja megkapni. (Robert Kubica helyett, bejelentés jövő héten várható.)

Kvjatnak így nem maradt ülés 2018-ban, de szponzorainak hála a Ferrarival meg tudott állapodni. Versenyezni nem fog, tesztelni is csak minimálisan, feladata a szimulátorra korlátozódik majd. Korábban Jean-Eric Vergne és Esteban Gutierrez is betöltötte ugyanezt a posztot a Ferrarinál, egyiküknek sem sikerült visszakerülnie full time az F1-be, alacsonyabb kategóriákba kényszerültek. Kvjat még csak 23 éves, de nem valószínű, hogy más sors vár rá.