Valér
-1 °C
0 °C

Kubica: Nagy lépés a célomhoz

2018.01.18. 16:01

Nem lesz Forma-1-es versenyző 2018-ban Robert Kubica, így célját nem sikerült elérnie. Még - így gondolja ő. Ezt mutatja az is, hogy williamses tesztpilótai kinevezése után boldognak tűnt, amikor új munkájáról beszélhetett.

A végső célom, hogy újra versenyezzek a Forma-1-ben, ez ahhoz egy újabb fontos lépés. Alig várom, hogy elkezdhessem a munkát, és részt vehessek a csapattal az új autó fejlesztésében. Mind a gyárban, mind a pályán

- mondta a lengyel, aki 2011 után kap újra hivatalosan állást F1-csapatnál. 2011-ben még tesztelt a Lotusnak, aztán februárban jött a szörnyű ralibaleset, karrierje félbeszakadt.

Verseny-visszatérésére még várni kell, de új pozíciójában rendszeresen vezethet F1-autót: ott lesz a téli teszteken, ott lesz a szezon közbeni teszteken, és ami a legfontosabb,

lehetőséget kap jó pár nagydíj pénteki szabadedzésén. Így még gyorsasága is kiderülhet, összevetheti magát a legjobbakkal.

Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója Kubica technikai felkészültségét magasztalta a bejelentés után.

Kevesen gondolták lehetségesnek, hogy a sérülésein túljutva újra fitt lesz, és ismét F1-autót vezet. Óriási teljesítmény. Arra számítunk, hogy Robert technikai téren nagyot lendít a csapaton óriási tapasztalatával tesztelésben és a szimulátoros munkákban, illetve tanácsaival segíti a versenyzőket és a mérnököket minden versenyen. Évek óta nagy rajongója vagyok, személyesen is nagyon örülök, hogy vele dolgozhatok.


A 33 éves pilóta 2006 és 2010 között indult a Forma-1-ben, egy futamot meg is nyert.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!