Olivér
5 °C
8 °C

Új remény a McLarennél

2018.01.25. 11:27

A McLaren három év után múlt év végén lerázta magáról a Hondát, idén Renault-motorra vált, így fellélegzett az egész csapat, állítja Fernando Alonso, az istálló sztárpilótája.

Kisebb huzavona után maradt a spanyol, negyedik szezonját kezdi zsinórban a McLarennél, de mintha kicserélték volna őt és kollégáit is, állítja.

Remélhetőleg nagyon hamar elfelejtjük az elmúlt három évet. Új játszma kezdődik nekünk, és hiszünk benne, hogy nagyon nagyon versenyképesek leszünk idén a Renault-motorral. Sokkal, de sokkal biztatóbban alakulnak az előkészületek az új autóval, mint eddig. Nagyon nagy reményekkel állunk az évhez, a csapat hangulata is teljesen megváltozott

- nyilatkozta Alosno az ESPN-nek.

A sokkal biztatóbb előkészületeknél arra is gondolhatott, hogy az új McLaren-kasztni, az MCL33-as szerdán átment a kötelező törésteszteken, erősítette meg Eric Boullier, a csapat igazgatója.

Vagyis ha a motor is kész, minden meglesz az összeszereléshez, és a teljes kocsi bemutatkozhat február 23-án, ahogy tervezték. Majd ott lehet 26-ától a téli teszteken, Barcelonában.

Alonso a napokban arról is beszélt, hogy narancs színű autót szeretne, hasonlót a tavalyi Indycar-gépéhez. A McLarennél nincs is kizárva, hogy hagyományos színűket veszik elő, és sokkal több lesz a fényezésben a narancssárga, mint múlt évben.

Alonso a daytonai szerkójában
Alonso a daytonai szerkójában

A Forma-1-es szezon március 25-én startol Ausztráliában, de Alonso már sokkal korábban autóba ül, most hétvégén indul a daytonai 24 órás sportkocsiversenyen. Ez lesz az első hosszú távú futama, felkészülés a júniusi Le Mans-i 24 órásra, amin szintén rajthoz áll, Toyotával.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?