Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felborítanák az F1-hétvégék időrendjét

GettyImages-880202960
2018.01.27. 08:52

Kevés dolog van, amihez még nem nyúlt hozzá az F1 kereskedelmi jogainak – lassan már nem is annyira – új tulajdonosa, a Liberty Media, amely most a versenyhétvégék időrendjét változtatná meg kissé.

A terv szerint minden későbbre tolnának, átlagosan egy órával, a rajtot viszont a picit furcsán hangzó 15.10-re tolnák helyi idő szerint az eddig megszokott 14.00 helyett.

A módosítások előkészítése már meg is történt, törölték ugyanis a versenyszabályzat 32-es és 33-as cikkelyéből a pontos kezdési időpontokat az egyes szakaszokra, és már csak annyi szerepel, hogy a gépátvétel utáni napon két szabadedzésnek kell lennie, amik között két és fél órának kell eltelnie, a harmadik szabadedzésnek pedig a verseny előtti napon kell lennie, ahogy az időmérőnek is, amely legalább két órával a harmadik szabadedzés vége után kezdődhet csak, szúrta ki a Motorsport.com.

A lapnál azt is tudni vélik, hogy a Francia Nagydíj időpontja tovább módosul, nem 15.10, hanem 16.10 lesz a rajt, hogy ne ütközzön a futam a világbajnokságon közép-európai idő szerint 14.00-ról rendezendő Anglia-Panama meccsel.