Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alonsóban megállt az ütő Daytonában

2018.01.29. 19:58

Nem sikerült igazán jól Fernando Alonso bemutatkozása megbízhatósági műfajban, a hétvégi Daytona 24 óráson rengeteg problémával kellett megküzdenie a csapatának. Bár az elején még vezettek is, később sorozatos fékhibák miatt kényszerültek jó időre megállni hajnalban. Alonsóval nem történt még hasonló: egyszerűen nem fogott a fék.

Megérkezel az első kanyarba 300-310-zel, rálépsz a fékre, de nincs fék. És mindez megtörténik kétszer. Szerencsére ezen a pályán le lehetett vágni a kanyart. Viszont éjjel még a gumifalat és a menekülőutat sem látod, emiatt még ijesztőbb volt az egész. És ezek után még megpróbálsz visszajutni a kocsival a depóba, mert ez megbízhatósági verseny, a szerelőknek van idejük megoldani a problémát

- mesélte Alonso az Autosportnak.

nandaytona


A kétszeres F1-világbajnok felkészülésnek szánta a versenyt a júniusi Le Mans-i 24 órásra, amin életében először el akar indulni. Amit eddig látott a hosszú távú versenyzésből, az tetszett neki, úgyhogy "60-40 az esély rá", hogy tényleg rajthoz áll Franciaországban.

Remek élmény volt az egész esemény, a teszt, az időmérő, az újraindítások, a shiftek, az éjszakai fáradtság, az átmenet éjjelből nappalba. Jó volt végig pályaközelben lenni. Klasszak voltak a lekörözések és úgy általában figyelni az autóra

- értékelt Alonso, aki végül társaival 38. helyen ért célba.