Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alonso megállapodott a McLarennel és a Toyotával

2018.01.30. 12:24

Kedd délben a McLaren hivatalosan megerősítette, elengedte Fernando Alonsót az idei Le Mans-i 24 órás versenyre, a felek a Toyotával is megállapodtak, amelynek csapatában a spanyol ott lesz a rajtnál Franciaországban.

Sőt, a közleményből az vehető ki, hogy Alonso a megbízhatósági bajnokság több futamán is rajthoz állhat, valószínűleg ott, ahol akar. Le Mans előtt csak egy versenyük van, épp az egyik legklasszabb és legnehezebb pályán, Spában, május 5-én, itt biztosan autóba ül a spanyol.

Hogy utána hány fellépést vállal, rejtély, de a válasz valószínűleg a nullához vagy az egyhez fog közelíteni. Ami biztos, hogy Japánban, Fudzsiban nem lesz ott, mert októberben ez egybeesik az amerikai F1-nagydíjjal. Silverstone-ban augusztus közepén, Sanghajban november közepén versenyezhet a Toyotával Alonso, ha akar. (Mivel Silverstone az F1-vakációra esik, erre sincs sok esély.)

Az viszont immár biztos, hogy amit vasárnap még csak 60 százalékra mondott, most már 100 százalék, és júniusban Le Mans-ban ott lesz.