Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Áttennék a vb-futamot, hogy Alonso indulhasson

2018.01.31. 20:02

Kedden jelentette be a McLaren, hogy elengedik a WEC, vagyis a megbízhatósági világbajnokság 2018-as versenyeire Fernando Alonsot a daytonai 24 óráson mutatott teljesítménye alapján. Egy kitételt szabtak csak meg: Fudzsiban nem indulhat a spanyol, mert korábban megegyeztek, hogy az F1 élvez prioritást mindennel szemben, és a két futam egybeesik.

Ehhez képest szerdán már arról értesült az F1Fanatic, hogy a fudzsi futam szervezői máris elkezdtek dolgozni az október 21-i verseny időpont-módosításán.

Természetesen a Toyota kérésére történhet mindez – náluk vezet majd Alonso –, hiszen ők fizetik a japán verseny rendezési költségeit, és nyilvánvaló érdekük fűződik ahhoz, hogy Alonso is ott legyen a 8-as számú kocsiban.

Ez azt jelenti, hogy a fudzsi hétvége módosítása nélkül is csak 11 szabad víkendje lesz március 25. és november 25. között. Ha módosul Fudzsi időpontja, még ennyi pihenője sem marad.