Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dobták a gridgörlöket a Forma-1-ből

GettyImages-462626717
2018.01.31. 15:03

Már idén sem lesznek a Forma-1-es nagydíjhétvégéken esernyő vagy táblatartó nők a futamok előtt a rajtelőkészületeknél, a betétfutamoknál sem - közölte szerda délután az F1 hivatalos weboldala

A Formula1.com-on Sean Bratches, a sorozatot birtokló és irányító Liberty Media egyik vezetője, az F1 gazdasági főnöke indokolta a döntést.

Bár a gridgörlök hozzánőttek az F1-nagydíjakhoz az elmúlt évtizedekben, úgy érezzük, ez a szokás nem illik össze brendünk értékeivel és szembe megy a modern társadalmi normákkal. Nem hisszük, hogy ez a gyakorlat megfelelő vagy lényeges a Forma-1 és rajongói számára, legyenek azok idősek vagy fiatalok, szerte a világban.

Múlt év végén merült fel, hogy dobják a vagy 60 éves szokást, és meglehetősen gyorsan döntöttek is róla. A pilóták és a drukkerek is kifejezték véleményüket az ügyben, az biztos, hogy nekik bizony hiányozni fognak a gridgörlök.

Kellenének a gridgörlök?

  • 8360
    Igen
  • 1763
    Nem

Más hossztesszfeladatoknál, például a díjátadáskor is alkalmazták a modelleket, nem tudni egyelőre, hogy velük mi lesz, de valószínűleg ezeket a feladatokat is mások fogják ellátni a jövőben.