Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gridgörlök helyett gyerekek lesznek a Forma-1-ben

2018.02.05. 17:05

Egy hét sem telt el azóta, hogy dobták a Forma-1 gridgörljeit, a tulajdonosok már be is jelentették megállapodásukat a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), melynek értelmében gyerekek helyettesítik majd a rajtrácslányokat a Forma-1-es futamok rajtja előtt – írja az MTI.

A gyerekprogramba a sportág iránt elkötelezett fiatalok, autós-motoros klubok sikeres versenyzői, illetve korosztályos viadalok résztvevői kerülhetnek be, a cél pedig az, hogy 

érdekesebbé tegyék a a verseny előtti pillanatokat a rajongók, különösen a fiatalabb korosztályok számára.

Ez mondjuk elég furcsán hangzik, mert nem igazán tudok olyan szituációt elképzelni, mikor a rajongók, de különösen a fiatalabb korosztály számára érdekesebb lenne egy csapat gyerek, mint az eddig évtizedeken keresztül alkalmazott csinos nők, de hát ki tudja.

Ezt támasztja alá az is, hogy a legtöbben eleve nem is akarták, hogy kizárják a gridgörlöket a futamokról, sőt egy korábbi háromszoros világbajnok, a jelenleg a Mercedes istálló egyik főnökeként tevékenykedő Niki Lauda is erősen bírálta a döntést, szerinte ugyanis az a nők ellen van és sem a nőknek, sem a Forma-1–nek nem használ.