Új festés van, új név nincs a Force Indiánál

2018.02.26. 08:06 Módosítva: 2018.02.26. 09:08

Utolsóként a Force India F1-kocsijáról került le a lepel, a csapat a hétfőn kezdődő négynapos barcelonai teszt indulása előtt tolta ki a VJM11 névre keresztelt autót a garázs elé.

A kocsit a csapat két pilótája, Sergio Pérez és Esteban Ocon leplezték le – az orrtól haladtak a hátsó szárny felé, és az már egyből kiderült, hogy az idei autó kevésbé lesz rózsaszín, mint a tavalyi, több rajta a fehér rész, így a cápauszonyt helyettesítő borda is fehér lett, ahogy az orr egy része is.

Korábban a csapat is beszélt arról, hogy megváltoztatnák, globálisabban vonzóvá tennék az istálló nevét, elhagyva belőle az India tagot, de ez a bemutatóig nem történt meg. A legfrissebb hírek szerint a március 23-25-i ausztrál versenyhétvége előtt lesz majd az átkeresztelés.

Hivatalosan itt debütált élőben a Haas gépe is, az amerikaiak nagyjából háromnegyed 8-kor mutatták be az eddig csak számítógéppel generált képeken látott VF-18-at. Így néz ki élőben a Haas kocsija:

A két csapat után nem sokkal a Toro Rosso is debütált a kémfotó, majd hivatalos kémfotó után:

A bemutatón használt álcafestés után a Red Bull is megmutatta, milyen lesz a kocsi végleges festése a szezonra: nagyjából ugyanaz maradt, mint amit eddig is láttunk.

A hétfői, első tesztnapon a Mercedesen Valtteri Bottas és Lewis Hamilton osztoznak, szintén fél-fél napot kapnak a Williamsnél Lance Stroll és Szergej Szirotkin. A Ferrarit Kimi Räikkönen veszi kezelésbe (korábban hibásan Vettelt írtunk egy régebbi lebontás alapján), a Red Bullnál Daniel Ricciardo, a Force Indiánál Nikita Mazepin, a Renault-nál Nico Hülkenberg, a Toro Rossónál Brendon Hartley, a Haasnál Romain Grosjean, a McLarennél Fernando Alonso, a Saubernél pedig Marcus Ericsson vezet majd.