Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ha fél mp-en belül vagyunk a Mercihez, az jó

2018.03.22. 08:13

Az utóbbi négy évben gyenge volt a szezon első versenyein a Red Bull Racing, a világbajnokságért aztán egyszer sem tudott versenyben lenni. Idén a teszteken a tutbóérában először szerepelt jól, bár nem volt a leggyorsabb, valójában nem is tudni, mennyire volt gyors - de úgy tűnik, nem sokkal van a két élcsapat, a Mercedes és a Ferrari mögött.

De mennyi a nem sok? Fél másodperc, mondja az istálló különleges tanácsadója.

Nem tudjuk biztosan, mire képes a Mercedes, mekkora az előnyük, de ha a lemaradásunk fél másodperc, pariban lehetünk velük a kasztnink és a pilótáink segítségével. Ha a hátrány egy másodperc, az túl sok, hogy futamgyőzelmekre számíthassunk. De szerintem a Ferrari és a Red Bull is közelebb került a Mercedeshez

- állítja Dietrich Mateschitz, aki az Autosportnak nyilatkozott.

Az RBR-pilóta Ricciardo és Verstappen graffitizéssel készül, már Melbourne-ben
Az RBR-pilóta Ricciardo és Verstappen graffitizéssel készül, már Melbourne-ben

Természetesen véleményét osztja egyik pilótájuk, Max Verstappen is.

Úgy gondolom, a még mindig a Mercedest kell legyőzni. Még mindig nagyon gyorsak. De induljunk jobban, mint tavaly, és akkor, ha mondjuk fél másodperc a lemaradásunk, biztosan versenyben leszünk néhány pályán.

A fél másodperc nagyon sok körönként, de tavaly ennél nagyobb hátrányban voltak Melbourne-ben, ám aztán három futamot is sikerült megnyerniük.

Péntektől Ausztráliában indul a Forma-1-es szezon, az első futamot magyar idő szerint vasárnap reggel hét után rendezik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?