Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Ha fél mp-en belül vagyunk a Mercihez, az jó

2018.03.22. 08:13

Az utóbbi négy évben gyenge volt a szezon első versenyein a Red Bull Racing, a világbajnokságért aztán egyszer sem tudott versenyben lenni. Idén a teszteken a tutbóérában először szerepelt jól, bár nem volt a leggyorsabb, valójában nem is tudni, mennyire volt gyors - de úgy tűnik, nem sokkal van a két élcsapat, a Mercedes és a Ferrari mögött.

De mennyi a nem sok? Fél másodperc, mondja az istálló különleges tanácsadója.

Nem tudjuk biztosan, mire képes a Mercedes, mekkora az előnyük, de ha a lemaradásunk fél másodperc, pariban lehetünk velük a kasztnink és a pilótáink segítségével. Ha a hátrány egy másodperc, az túl sok, hogy futamgyőzelmekre számíthassunk. De szerintem a Ferrari és a Red Bull is közelebb került a Mercedeshez

- állítja Dietrich Mateschitz, aki az Autosportnak nyilatkozott.

Az RBR-pilóta Ricciardo és Verstappen graffitizéssel készül, már Melbourne-ben
Az RBR-pilóta Ricciardo és Verstappen graffitizéssel készül, már Melbourne-ben

Természetesen véleményét osztja egyik pilótájuk, Max Verstappen is.

Úgy gondolom, a még mindig a Mercedest kell legyőzni. Még mindig nagyon gyorsak. De induljunk jobban, mint tavaly, és akkor, ha mondjuk fél másodperc a lemaradásunk, biztosan versenyben leszünk néhány pályán.

A fél másodperc nagyon sok körönként, de tavaly ennél nagyobb hátrányban voltak Melbourne-ben, ám aztán három futamot is sikerült megnyerniük.

Péntektől Ausztráliában indul a Forma-1-es szezon, az első futamot magyar idő szerint vasárnap reggel hét után rendezik.