Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Ecclestone: A Ferrari fenyegetését komolyan kell venni

2018.04.03. 15:33

Több esélyegyenlőséget szeretne látni a Forma-1-ben Bernie Ecclestone, a sorozat korábbi vezetője.

"A gyártóknak meg kell érteniük, hogy kiegyensúlyozottabb mezőnnyel vonzóbbá válna a sportág. A közönségnek nem szabad már a futam előtt tudnia, hogy ki fog nyerni, de sejti, mert egy-két motor messze túlszárnyalja a többit" - érvelt a 87 éves üzletember a Die Welt című német lapnak.

Ami az utóbbi négy pilóta- és konstruktőri világbajnoki címet besöprő Mercedes dominanciáját illeti, Ecclestone közölte: nagy rajongója a német istállónak, de az már túl sokat nyer.

A volt ügyvezető elmondta, csodálkozik, hogy az őt tavaly leváltó amerikai tulajdonosok eddig alig változtattak a szabályokon - még akkor is, ha még érvényben lévő keretszerződések korlátozzák őket.

A következő, bahreini verseny előtt az új vezetőség ismerteti a csapatokkal a jövőre vonatkozó elképzeléseit. Néhány istálló - köztük a Ferrari - már jelezte, hogy nem ért egyet a tervezett változásokkal.

"A Ferrari kivonulása igazi mélyütés lenne a Forma-1-nek, úgyhogy az ilyen megnyilvánulásokat komolyan kell venni" - figyelmeztetett Ecclestone. (MTI)