Vettel pole-lal ünnepli 200. F1-futamát

GettyImages-942706210
2018.04.07. 18:12

A Red Bull-pilóta Max Verstappen viszonylag nagy hibájával indult a 2018-as Bahreini Nagydíj időmérője: a holland versenyző továbbjutást jelentő helyen pördült meg a kocsijával, és csúszott bele a falba, kitörve a jobb első kerekét. Verstappen ekkor a negyedik volt a a második és harmadik szabadedzés után is remek formában maradó két Ferrari, illetve Valtteri Bottas mögött.

Az első szakaszban az élen nem volt nagy izgalom leszámítva a kicsúszást, hátul viszont Fernando Alonso aggódhatott, aki 5 perccel az első harmad vége előtt még kiesésre állt. A spanyol végül javított a McLarennel, de éppen csak – Romain Grosjean ezredre ugyanolyan időt ment, mint Alonso, de később, így a francia Haas-pilóta esett ki végül.

Innen nem is sikerült a bravúr, vagyis a top 10-be jutás Alonsónak, némi meglepetésre viszont Pierre Gasly a Toro Rosso-Hondával simán bejutott a legjobb tíz közé. Másodikra Sebastian Vettel volt a leggyorsabb – már a második harmadban megdöntve a bahreini körrekordot –, de a két Ferrari közé sikerült beszúrnia Lewis Hamiltonnak a második helyre.

A harmadik harmadban Vettel egy kisebb hibát vétett az első mért körén, így Kimi Räikkönen ugrott az élre az elején – Vettel, illetve a két Mercedes nagyjából 2 tizeden belül követték, vagyis rettentő szoros volt az állás.

Vettel az utolsó utáni pillanatban hatalmasat ment, és 143 ezreddel beelőzte Räikkönent. Hamiltont Bottas is megverte, a címvédő csak a negyedik helyen zárta az időmérőt, és rajtbüntetése miatt csak a kilencedik helyről kezdheti majd a vasárnapi futamot.

Az időmérő meglepetése Gasly lett, aki az 5. helyről kezdhet majd vasárnap.

A bahreini időmérő végeredménye