Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rajtbüntetést kapott a címvédő Lewis Hamilton

2018.04.07. 09:47

Váltót fognak cserélni Lewis Hamilton autójában, ami öthelyes büntetést jelent számára vasárnap. Az Autosport.com szerint az Ausztrál Nagydíjon történt a sérülés, szivárgás lépett fel a hidraulikában, és már az is szerencse volt, hogy a világbajnoki címvédő egyáltalán célba tudott érni.

A váltót nem sikerült a Bahreini Nagydíjig megjavítani, és mivel az elemnek hat versenyt ki kell bírnia a szabályok szerint, így ez öthelyes rajtbüntetést jelent a négyszeres világbajnoknak. Rajta kívül egyébként a csapattársa, Valtteri Bottas autójában is kicserélték a váltót. Ő azonban nem kapott rajtbüntetést, mivel az előző futamon már volt egy büntetett váltócseréje, így ezen a hétvégén szankciók nélkül lehet cserélni a sérült elemet.

Ez így eddig nem a Mercedes hétvégéje. Hamilton rajtbüntetése miatt az Ausztrál Nagydíjat is megnyerő ferraris Sebastian Vettelnek minden esélye megvan arra, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is megnyerje a Bahreini Nagydíjat.

Bahreini Nagydíj szombati szabadedzése 14.00-kor, az időmérő pedig 17.00-kor kezdődik, a mezőny vasárnap 17.10-kor fog elrajtolni.