Jos Verstappen: Csalódtam, de a sajtó mészárolja Maxot

2018.04.17. 17:45

Lauda és Vettel után apja, Jos Verstappen is értékelte fia, Max Kínai GP-n bemutatott előzési kísérletét, amivel megforgatta a német Ferrari-pilótát. Lauda beszólt a kis Verstappennek, Vettel elnézte neki, Jos leginkább csalódott a fia produkciója miatt.

A Vettel-előzés tényleg esélytelen volt. Rosszul mérte fel a helyzetet, bizonyos szituációkban többet kell gondolkoznia Maxnak. Nem akarom, hogy változtasson a stílusán. Két embert előzött meg a rajtnál, tökéletesen csinálta. Ezt akarjuk látni tőle. Az ilyen (vetteles) akciók viszont nem hiányoznak. Kontrollálnia kell magát, használnia az eszét. Fájdalmas volt a hétvége, de átbeszéljük, elemezzük, mi történt. Nem fordulhat elő újra, és ezt ő is tudja, sok mondanivalóm már nincs neki. Csalódtam én is, de leginkább önmaga miatt lehet csalódott

- mesélte Jos Verstappen egy holland talkshow-ban.

Jos és Max Verstappen
Jos és Max Verstappen

Elmondta, ő nem volt ott Kínában, kedden tud leülni a fiával, akit egy héttel korábban Lewis Hamilton kritizált, mert Bahreinben ütköztek.

A hamiltonos jó manőver volt, semmi gond nem volt vele. Maxnak nagyobb kockázatot kell vállalnia, mert a Red Bull végsebessége a Mercié alatt van. Mondhatják, hogy Max hagyhatott volna több helyet, de Hamilton is hagyhatott volna. Ezért versenybaleset, közösen vitték el a balhét

- szólt a 107-szeres GP-induló, Jos véleménye.

Szerinte leginkább a sajtó felelős azért, hogy 20 éves gyereke folyamatosan a figyelem középpontjában van.

Maxot nagyító alatt vizsgálják, főleg a kora miatt. Ha megnézik, Kínában Alonso leszorította Vettelt, nem is kicsit. Senki nem beszél róla. Max ennél kevesebbet csinált Hamiltonnal, de Maxot lemészárolja a sajtó. Ez nem korrekt.