Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Wolff: Ricciardo brutális, Hamilton rossz passzban

2018.04.18. 09:15

Lewis Hamilton csak úgy tudott negyedik lenni a Kínai GP-n, hogy a negyedikként végző Max Verstappen 10 másodperc büntetést kapott, így ötödik lett. A bajnok hétvégéje finoman szólva sem állt össze, az időmérőn is csak negyedik lett.

Ahogy a kocsi, ő sem volt jó passzban a hétvégén. Ő a legjobb versenyző szerintem, de a legjobbakkal is előfordul, hogy nem 100 százalékosak. És ha még a kocsi sem teljesít, a gumik sem úgy működnek, mint kellene nekik és még a stratégia is lehúz, akkor ilyen nap a vége

- védte meg Hamiltont a Mercedes-csapatfőnök, Toto Wolff.

Azt sajnos nem mondta el, miért nem volt versenyzője 100 százalékos, azt viszont igen, hogy a rossz taktika kicsit sem az ő sara, hanem az istállóé: el is ismerték a Mercitől, hogy a Red Bullok Safety Car alatti kerékcseréjére nem is figyeltek. "Pedig valójában ezt a forgatókönyvet még meg is beszéltük reggel, aztán minden a rossz irányba fordult" - elemezgette a történteket Wolff.

A főnök szerint egyetlen pozitívum volt a Mercinél a hétvégén, Valtteri Bottas, aki második lett a megszoríthatatlan győztes, Daniel Ricciardo mögött, és a necces pillanatukban is jól döntött, amikor elengedte az ausztrál Red Bull-pilótát. Akit szintén dicsért Wolff:

Daniel a nagyon jól egyike, és ezt újra bizonyította. Kiegyensúlyozott volt, kivárta a lehetőséget, aggresszíven ment, mikor kellett. Talán a Valtteri (Bottas) elleni manővere kissé brutális volt, de bejött. Valtteri is segített neki, így nem lett baleset. De ilyen a versenyzés, nagyszerű.