Wolff: Ricciardo brutális, Hamilton rossz passzban

2018.04.18. 09:15

Lewis Hamilton csak úgy tudott negyedik lenni a Kínai GP-n, hogy a negyedikként végző Max Verstappen 10 másodperc büntetést kapott, így ötödik lett. A bajnok hétvégéje finoman szólva sem állt össze, az időmérőn is csak negyedik lett.

Ahogy a kocsi, ő sem volt jó passzban a hétvégén. Ő a legjobb versenyző szerintem, de a legjobbakkal is előfordul, hogy nem 100 százalékosak. És ha még a kocsi sem teljesít, a gumik sem úgy működnek, mint kellene nekik és még a stratégia is lehúz, akkor ilyen nap a vége

- védte meg Hamiltont a Mercedes-csapatfőnök, Toto Wolff.

Azt sajnos nem mondta el, miért nem volt versenyzője 100 százalékos, azt viszont igen, hogy a rossz taktika kicsit sem az ő sara, hanem az istállóé: el is ismerték a Mercitől, hogy a Red Bullok Safety Car alatti kerékcseréjére nem is figyeltek. "Pedig valójában ezt a forgatókönyvet még meg is beszéltük reggel, aztán minden a rossz irányba fordult" - elemezgette a történteket Wolff.

A főnök szerint egyetlen pozitívum volt a Mercinél a hétvégén, Valtteri Bottas, aki második lett a megszoríthatatlan győztes, Daniel Ricciardo mögött, és a necces pillanatukban is jól döntött, amikor elengedte az ausztrál Red Bull-pilótát. Akit szintén dicsért Wolff:

Daniel a nagyon jól egyike, és ezt újra bizonyította. Kiegyensúlyozott volt, kivárta a lehetőséget, aggresszíven ment, mikor kellett. Talán a Valtteri (Bottas) elleni manővere kissé brutális volt, de bejött. Valtteri is segített neki, így nem lett baleset. De ilyen a versenyzés, nagyszerű.