Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rosberg kiszáll Kubica menedzsercsapatából

2018.04.20. 13:00

Kiszáll a 2016-os világbajnok Nico Rosberg abból a csapatból, amely Robert Kubica menedzselését végzi, miután sikerült szerződést szerezni a lengyelnek a Williams F1-csapatánál. Rosberg visszalépéséről az Autosport írt, itt megjegyzik, hogy azóta, hogy Kubica leszerződött a Williamshez – bár csak fejlesztő- és tesztpilóta lett, a csapat két autóját Lance Stroll és Szergej Szirotkin vezetik –, Rosberg szerepe háttérbe szorult, ráadásul a német egyéb ügyeken kezdett dolgozni, köztük azon is, hogy bekerüljön a Forma-E-be.

"Tavaly év végéig nagyon közeli munkakapcsolatban álltunk, de most már én is teszem a dolgom, és ő is, ráadásul neki ott a családja is, nagyon elfoglalt, úgyhogy kicsit távolabb kerültünk. Azért még kapcsolatban állunk" – indokolta Kubica, hogy miért távolodnak el Rosberggel. Szándékosan nem az elválás szót használta, hiszen az eredeti cél az volt, hogy szerezzenek neki helyet a Forma-1-ben, ebben hívták segítségül Rosberget, és ez lényegében sikerült is, a helyzet pedig megváltozott.

Rosberg távozásával továbbra is Alessandro Alunni Bravi marad Kubica ügynöke, aki évek óta segíti a lengyel munkáját.