Ricciardót szembesítették a ferraris szállal

2018.04.27. 08:08

Néhány hete arról szóltak a hírek, hogy Daniel Ricciardo leszerződött a Ferrarival, újra Sebastian Vettel csapattársa lesz 2019-től az olaszoknál.

A hétvégi Azerbajdzsáni GP előtt az eddiginél sokkal inkább téma volt az ausztrál lehetséges csapatváltása, több kérdést is kapott erről a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A Ferraris szálat konkrétan megkérdezték tőle, azt felelte:

Nem igaz, erről biztosíthatom. Csak a Red Bull-lal tárgyaltam. Legalábbis eddig. Tudom, hogy másról is beszámoltak, de senki mással nem volt semmi. Nem igazak azok a hírek. Biztosan nem.

Szezon végén lejár a szerződése a Red Bull-nál, ezért a felhajtás.

Érdeklem őket, érdekli őket hogy megtartsanak engem. Már beszéltünk a dologról

- mondta jelenlegi csapatáról.

Ricciardo a sajtó előtt
Ricciardo a sajtó előtt

Ricciardo az RBR-nél az előző futamot megnyerte, így elég jó alkupozícióban van.

A Red Bullnál mindig korrektek voltak velem, jó a hangulat, máshol nem biztos. Nem hiszem, hogy ne kapnék helyet jövőre, nem érzem úgy, hogy holnap alá kéne írnom valamit, vagy marad a semmi. Várhatok nyárig, addig nem kell sürgetnem semmit.

Azt is feltették neki, hogy a Ferrari Kimi Räikkönent egyszerű második pilótának használja Vettel mögött, nem tart-e tőle, vele is ez történik, ha odamegy.

Nem mennék olyan helyre, ahol úgy érzem, nincs esélyem, ha valahol azt mondják, jöhetsz, de nem csinálhatod ezt meg ezt. Ebben semmi vonzó nincs. De nem tudom, mi megy más csapatoknál.

Az is kiderült csütörtökön, hogy a 27 évesnek nincs menedzsere, egy csoport dolgozik körülötte, és van egy ember, aki tárgyal a nevében.

Ricciardo a Ferrarin kívül a Mercedeshez szerződhet, ez a harmadik topcsapat az F1-ben. Itt valószínűleg Lewis Hamilton lenne a társa. Elmondta, a négyszeres bajnok mellett szívesen kipróbálná magát.