Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Red Bull egyre közelebb a Hondához

2018.04.30. 15:51

Hivatalos is megtartották az első tárgyalást a Red Bull és a Honda között, Bakuban, az Azerbajdzsáni Nagydíj helyszínén Helmut Marko, az RBR motorsport-tanácsadója ült le a japánokkal egyeztetni az esetleges 2019-es váltásról.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) május 15-ig szabott határidőt az F1-csapatoknak arra, hogy jelezzék, 2019-ben melyik motorgyártó erőforrását kívánják használni, és az Autosport úgy tudja, a Red Bull kész is tartani ezt a dátumot. Ezen persze lehetne módosítani, ha minden csapat és motorgyártó hajlandó erre, de a Renault már korábban jelezte, hogy május 15-ig tudni szeretné, marad-e náluk a Red Bull.

Az osztrák csapat fiókistállója, a Toro Rosso révén már nyomon követi a Honda fejlődését, az viszont nem segít a döntésükben, hogy mind a Renault, mind a Honda a június 10-i Kanadai Nagydíj idejére tervez egy nagyobb motorfrissítést, vagyis a határidő utánra.

A Red Bull és a Renault közösen négy vb-címet nyert 2010-13 között, a V6-os turbóhibrid motorok érkezése óta viszont hátrányba kerültek a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest, és ugyan 2014 eleje óta nyertek kilenc futamot – köztük az idei Kínai Nagydíjat –, de a vb-címre nem volt esélyük az elmúlt években, ami a motor teljesítményén és megbízhatóságán is múlik.

Ugyan még a Honda is messze van a Ferrari, Mercedes kettős szintjétől, de a Toro Rosso-Honda már a második futamon felülmúlta a McLaren-Honda legjobb eredményét Pierre Gasly bahreini negyedik helyével, ami azt jelezheti, jó irányba haladnak.