Jolán
2 °C
4 °C

Hídon vinnék át a miami F1-pályát

2018.05.05. 16:15

Bemutatták az első, még nem teljesen véglegesített terveket a lehetséges miami városi F1-futam vonalvezetésére, és rögtön egy nagyon egyedi megoldással indítottak a pálya tervezői, a futamot ugyanis az egyik kikötői hídon keresztül vinnék át, majd vissza.

Az egész pálya környékén persze remek kilátás lesz – mi másért is rendeznék különben városban a versenyt –, a híd érintése mellett megkerülik majd a Miami Heat NBA-csapat arénáját is többek között.

-zcWb36dRFp-t0m9x PXjd6d4Sto8xwG3qSBEOx1KFM

Az 1983-as IMSA-verseny is érintette a Biscayne Boulevardot, illetve az is megkerülte azt a területet, ahol azóta felhúzták az American Airlines Arenát, de ezen a környéken – ellentétes haladási iránnyal – rendezték az 1995-ös CART Indyrace-t, amit Jacques Villeneuve nyert meg.

A víz fölötti át- és visszahaladás történelmi lehet az F1-történetében, Valenciában ugyan van egy kisebb híd, de az tényleg sokkal rövidebb, mint ami Miamiban lenne. A hidas megoldás egyébként az Autosport szerint már 1980-ban is felmerült a Miami Nagydíj lehetősége kapcsán a promóter Ralph Sanchez és Bernie Ecclestone között, de abból nem lett semmi.

A hosszú (majdnem) egyenesek egyébként ugyanolyan fékezési és előzési zónákat jelenthetnek, mint amilyenek Bakuban vannak, izgalomból tehát nem lenne hiány.

A miami futam lehetőségéről, ami már akár 2019-ben is bekerülhet a versenynaptárba, május 10-én szavaz a városi közgyűlés, utána július 1-ig kötnének szerződést a Forma-1 képviselőivel, akikkel 2028-ig állapodnának meg.

4a601712186664b9075f40377ff68483
Fotó: autosport

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?