Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Ferrari trükköt tett a fejvédőre

2018.05.10. 15:19

Pár hete jelezte az FIA, hogy az idén kötelezően bevezetett halón, azaz a fejvédő kereten el lehet helyezni a visszapillantó tükröket. A szövetség egy lelógós példát mutatott be, és a Ferrari a csapatok közül elsőként a hétvégén ki is próbál egy effajta megoldást.

A barcelonai garázsban az autosportos kollégák már lefotózták az egyik kocsin az új visszapillantókat, de nem csak azt, egy-egy szárnyacskát is a két oldalon. A szabály ugyanis lehetővé teszi, hogy a biztosabb rögzítés érdekében kiegészítő elemeket is fel lehessen használni a halón, és az olaszok élnek is ezzel, a két szárnyhoz "drótozták" a tükröket.

A két aerodinamikai elemnek a légellenállásban is nagy szerepe van, így ez egy legális kiskapu, amit ők használnak ki elsőként.

A tükrök a szárnyakhoz kapcsolva az Autosport.com fotóján
A tükrök a szárnyakhoz kapcsolva az Autosport.com fotóján

A pénteki edzéseken valószínűleg Vettel és Räikkönen is kipróbálja a halótükröt, és ha tetszik nekik, az időmérőn és a futamon is használhatják.