Olivér
5 °C
8 °C

Furcsa fényeket próbált ki a Mercedes

2018.05.16. 09:56

Kedden-szerdán Barcelonában tesztel a Forma-1, az első nap legfontosabb eseménye nem az, hogy Max Verstappen volt a leggyorsabb, hanem hogy a Mercedesnél kipróbálták a legújabb biztonsági intézkedést.

Lewis Hamilton autójának hátsó szárnyára két ledes fényforrást szereltek, ami a standard hátsó lámpához hasonlóan funkcionál, fő feladata, hogy hátulról észrevehetőbbé tegye a kocsit. Az újításnak esőben lesz nagy szerepe, mert magasabban van, így elméletileg feltűnőbb, mint az eddigi egyetlen fény az autón.

Hogy mennyire látszik, egyelőre nem tudták kipróbálni, mert Barcelonában hét ágra sütött a nap, de az már biztos, hogy a rendszer működik.

A 2019-es szabálymódosítások határideje április végén lejárt, biztonsági döntést viszont bármikor lehet hozni, így volt ez tavaly a júliusban elfogadott glóriás fejvédővel is, az FIA soron kívül bevezetheti. Kérdés, hogy ha mindenki egyetértene vele, felszerelik-e a kocsikra azonnal, elméletileg biztosan növeli a biztonságot rossz látási viszonyok között.

Persze erről előbb még meg kell bizonyosodni esőben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?