Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gumigyilkos aszfalttal borítanák az összes F1-pályát

2018.05.19. 11:41

Drasztikus ötlettel állt elő a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media: durvább, gumigyilkos aszfalttal burkolnák újra az F1-pályákat, hogy a gyorsabb gumikopás – és több kerékcsere – miatt izgalmasabbak legyenek a versenyek.

Az ötlettel Ross Brawn állt elő, egyike azoknak a javaslatoknak, amit a több előzés, illetve izgalomfokozás miatt talált ki, mondta a Liberty-főnök Greg Maffei az Independentnek . Nemrég gyors szabálymódosítást fogadtak el, hogy a 2019-es aerodinamikai elemek módosításával növeljék az előzések számát.

Utóbbi a plusz fejlesztés miatt a csapatoknak jelent plusz költséget a Red Bull-csapatfőnök Christian Horner szerint – viszont a Ferrari és a Mercedes is támogatja a lépést –, a soron kívüli újraaszfaltozás viszont a versenypályák promótereit terhelné meg hatalmas plusz kiadással, a barcelonai pálya tavalyi újraaszfaltozása például 3 millió euróba, majdnem 1 milliárd forintba került, de a közelmúltban kapott új borítást Silverstone és a Hungaroring is, itt sem örülnének, ha most megint munkálatokba kellene fogniuk.

Barcelonában egyébként az F1-nek még jó, de a MotoGP-nek már túl durva borítás miatt kellett újraaszfaltozni, vagyis ha az F1 még durvább borítást szeretne, a promótereknek jó eséllyel több más sorozatra is nemet kellene mondaniuk.