Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rivális pilóta apja vásárolta be magát a McLarenbe 200 millió fonttal

2018.05.22. 10:03

Aprópénznek tűnik az a nagyjából 70 millió euró, amit a Stroll család költött pár éve Lance Stroll Williams-ülésére ahhoz a befektetéshez képest, amit Michael Latifi, a Force India-tesztpilóta apja tett most: 200 millió fonttal vásárolta be magát a McLaren Forma-1-es csapatát is irányító McLaren csoportba (McLaren Group).

Michael Latifi fia, a 22 éves Nicholas Latifi amellett, hogy a Force India tesztpilótája, az F2-es bajnokságban indul a DAMS csapatnál, és korábban a Renault tesztpilótája is volt.

A McLaren hétfői közleménye szerint a cégcsoport harmadik legnagyobb részvényese lett a Latifi vezetette Nidala, amely május 14-én vett 200 millió fontért részesedést a cégben – a Nidala nem véletlen, a pilóta Nicholas Daniel Latifi nevének rövidítését takarja. A közlemény egyébként név szerint említi a kanadai Michael Latifit is.

Az ügyről a RaceFans már a bejelentés előtt egy nappal beszámolt, de akkor még nem erősítette meg nekik a tranzakciót a McLaren, ahogy arra sem válaszoltak, hogy a forintban 72 milliárdos befektetés jegyében Latifi bekerül-e a McLaren csapathoz pilótaként. Valószínűleg ez az üzleti kezdeményezés végcélja.

A McLarennél Fernando Alonso helye betonbiztosnak tűnik - hacsak ő nem akar majd távozni, megtartják -, míg a másik kocsit Stoffel Vandoorne vezeti. Második évét tölti a Forma-1-ben.