Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Rivális pilóta apja vásárolta be magát a McLarenbe 200 millió fonttal

2018.05.22. 10:03

Aprópénznek tűnik az a nagyjából 70 millió euró, amit a Stroll család költött pár éve Lance Stroll Williams-ülésére ahhoz a befektetéshez képest, amit Michael Latifi, a Force India-tesztpilóta apja tett most: 200 millió fonttal vásárolta be magát a McLaren Forma-1-es csapatát is irányító McLaren csoportba (McLaren Group).

Michael Latifi fia, a 22 éves Nicholas Latifi amellett, hogy a Force India tesztpilótája, az F2-es bajnokságban indul a DAMS csapatnál, és korábban a Renault tesztpilótája is volt.

A McLaren hétfői közleménye szerint a cégcsoport harmadik legnagyobb részvényese lett a Latifi vezetette Nidala, amely május 14-én vett 200 millió fontért részesedést a cégben – a Nidala nem véletlen, a pilóta Nicholas Daniel Latifi nevének rövidítését takarja. A közlemény egyébként név szerint említi a kanadai Michael Latifit is.

Az ügyről a RaceFans már a bejelentés előtt egy nappal beszámolt, de akkor még nem erősítette meg nekik a tranzakciót a McLaren, ahogy arra sem válaszoltak, hogy a forintban 72 milliárdos befektetés jegyében Latifi bekerül-e a McLaren csapathoz pilótaként. Valószínűleg ez az üzleti kezdeményezés végcélja.

A McLarennél Fernando Alonso helye betonbiztosnak tűnik - hacsak ő nem akar majd távozni, megtartják -, míg a másik kocsit Stoffel Vandoorne vezeti. Második évét tölti a Forma-1-ben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!