Pongrác
11 °C
27 °C

Adtak a protokollnak a monacói F1-dobogón

2018.05.27. 19:24

Szokatlanul sima volt a Monacói GP, de szerencsére két versenyző tett róla, hogy az eredményhirdetés alatt szórakoztassanak.

A győztes, Daniel Ricciardo és a második helyezett, Sebastian Vettel úgy gondolta, feldobja kicsit a mindig kimért hercegségi dobogót.

Cheeky Sebastian sprays champagne to the princess

Vettel megelőzte a többieket, Ricciardón kívül a harmadik Hamiltont, amikor ők még pózoltak, felkapta a pezsgőt, megfordult, és telibespriccelte őket. Na és persze a teljes hercegi famíliát, akik két méterrel mögöttük helyezkedtek.

Különösen Charlene hercegnő kapott, nem győzte az arcát törölgetni, miközben szakadt a nevetéstől.

Ekkor még nem tudta, nem ez az utolsó megpróbáltatása: Ricciardo, miután ő is locsolt, de a másik irányba, hátra ment, és megkínálta Albert herceget, csak úgy az üvegből. A herceg meghúzta, de a győztesnek ez nem volt elég, átadta a palackot a hercegnőnek.

Aki kissé ellenkezett, hogy ez már tényleg nem fér bele egy hercegnőnek, de aztán nevetés közben egy kortyot ő is húzott belőle.

Ricciardo ivott a saját cipőjéből is, de abból azért csak a csapatuk főmérnökét, Adrian Newey-t tartotta illőnek megkínálni.

Az uralkodókat ilyen inzultusok úgy 30 éve nem érték, 1987-ben Ayrton Senna győztesként a teljes hercegi családot telibe locsolta közvetlen közelről. Albert már akkor is ott volt, kapott a húga, Stephanie is, de már akkor is ugyanilyen jófejek voltak, mindannyian röhögtek.

Senna Monaco Champagne Spray - 1987 and 1990