Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem trükközött a Ferrari az akksival

2018.05.27. 10:33

Teljesen szabályosnak találta a Ferrari motorját az FIA átfogó vizsgálata Monacóban, vagyis az olasz csapat a rivális istállók gyanújával ellentétben nem trükközött az energiatároló rendszerrel, hogy plusz kapacitásokat mozgósítva kijátssza a rendszert.

Az ügyben először az Azeri Nagydíjon kereste fel a Mercedes technikai igazgatója, James Allison a versenyigazgató Charlie Whitingot, hogy tegyék tisztába a Ferrari motorjának bizonyos karakterisztikáit. Allison korábban a Ferrarinál töltött be hasonló pozíciót. A hivatalos vizsgálat után azt közölte a Nemzetközi Automobil Szövetség, hogy bár a Ferrari nem minden kérdésre adott kielégítő magyarázatot az akkumulátor kapcsán, végül úgy találták, hogy minden rendben van a Ferrari körül.

Whiting arról beszélt a Reuters hírügynökségnek, hogy Bakuban volt pár problémájuk, amire nem igazán kaptak jó magyarázatot, de Monacóra minden probléma megoldódott, már csak azért is, mert a szabályok értelmében a csapatoknak kell eloszlatni a vitás vagy egyéb kérdéseket. Ez Monacóban megtörtént, a Ferrari minden korábbi nyitott kérdést tisztázott, így az FIA nem vizsgálódik tovább.

A Mercedes és a Red Bull gyanúja, miszerint a Ferrari egy trükkös megoldással a 120 kW-os maximális teljesítményleadás fölé tud menni az energiavisszanyerő-rendszerből származó energiával, csütörtökön látott napvilágot, ezt vizsgáltatták ki.