Friderika
13 °C
29 °C

Räikkönen 2019-től visszatérhet a rali-vb-be

2018.05.27. 12:27

Kimi Räikkönen szerződése a 2018-as idény végéig szól a Ferrarinál, a jövője pedig elég bizonytalan, a csapat állítólag Daniel Ricciardót szeretné a helyére, és már el is kezdték az egyezkedést az ausztrállal, igaz, ezt áprilisban tagadta a Red Bull-pilóta.

Az viszont biztos, hogy Sebastian Vettel mellett nincs biztos ember a csapatnál 2019-re, és egyre valószínűbb, hogy nem a 38 éves finn marad még egy évre.

Az AutoWeek eközben arról ír, hogy Räikkönen el is kezdte szervezni a Forma-1-en kívüli jövőjét, és a rali-vb-be térne vissza, méghozzá a Toyota gyári csapatával. Olyannyira, hogy a lap információ szerint látni vélték Räikkönen monacói yachtján a Monacói GP alatt a Toyota ralicsapatának főnökét és helyettesét, Tommy Mäkinent és Mia Miettinent. Miettinen nyilatkozott is, szerinte Räikkönen remek ralipilóta lenne, de előbb arról kell döntenie, hogy marad-e az F1-ben.

Amikor Räikkönen 2009-11 között hároméves szünetet tartott az F1-től távol, akkor is a rali-vb-be ment, 2009-ben csak a Finn ralin indult, pont Mäkinen csapatában, majd 2010-ben és 2011-ben is majdnem teljes szezont vállalt, mindkétszer az összetett tizedik helyén zárva ,ami jól mutatta, hogy nem is olyan rossz ötlet a ralis szereplése.