Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sokba kerül Ricciardónak a monacói siker

2018.06.05. 09:37

Monacóban megúszta a kiesést, sőt, győzött Daniel Ricciardo, ennek ára viszont, hogy a hétvégén Kanadában rajtbüntetést kap - árulta el Adrian Newey Red Bull-guru az Autosportnak.

Ricciardo Monacóban a futam kétharmadában az MGU-K, vagyis az egyik energia-visszatöltő rendszer nélkül kényszerült menni, jóval kevesebb lóerőből kellett gazdálkodnia, de a motoregység kibírta a versenyt. Cserélni kell viszont a hibás részegységet, ami legalább 10 rajthelybe kerül az ausztrálnak.

2018-05-28T062128Z 29284511 RC189C4A0020 RTRMADP 3 MOTOR-F1-MONA
Fotó: Benoit Tessier / Reuters

Newey azt mondta, pontosan még nem tudják, hány hely jár majd a versenyzőjének, mert a Renault-tól még nem nem kaptak információt arról, mi a helyzet az akkumulátorral, károsodott-e vagy menthető. Ha nem, az újabb pozíciókat jelenthet.

Montrealban Ricciardo a monacóihoz hasonló hibával teljesen esélytelen lenne, a hosszú egyenesekben minden egyes lóerő számítani fog, és a Gilles Villeneuve pályán előzni is lehet.

A 10 rajthellyel Ricciardónak szintén nem lesz sansza győzni, hacsak nem jön váratlan biztonsági autós szakasz, amiből olyan jól tudna kijönni, mint Kínában, ahol végül a teljes élmezőnyt megelőzgetve nyert.