Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kubica visszatér a Hungaroringre

2018.06.06. 08:24

Tavaly a Renault révén a Hungaroringen ült hat év után először a legfrissebb technológiának számító F1-kocsiba Robert Kubica, aki azóta a Williams tartalék- és fejlesztőpilótája lett, idén nyáron ebben a szerepében tér majd vissza a magyar pályára a Magyar Nagydíj utáni kollektív tesztre.

A 2018-as szezonra három szabadedzést ígért neki a csapat, ebből egyet már letudott a Spanyol Nagydíjon, ahol jobban teljesített, mint a csapattárs Lance Stroll. A második alkalom valószínűleg Ausztriában lesz, majd egy még az ősszel, ezek mellé kap egy napot a júliusi kollektív tesztre, ahol az első napon a Williams ifipilótája, Oliver Rowland vezet majd, aztán átadja a helyét Kubicának.

A lengyel októberben is megfordult a Hungaroringen, akkor privát tesztet tartott a Williams, hogy felmérje a lengyel pilóta, illetve Paul Di Resta tempóját, de végül egyikük sem kapott ülést a 2018-as szezonra, a csapat Lance Strollt és Szergej Szirotkint választotta.