Árpád
-2 °C
4 °C

Új F1-sisak: mintha lőrésen néznél ki

2018.06.07. 10:08

Az FIA eheti biztonsági tanácskozásán bemutatták az új Forma-1-es versenysisakot, ami kötelező lesz 2019-től a sorozat pilótáinak, majd fokozatosan az alsóbb autós kategóriák versenyzőinek is.

A szövetség négy márkával dolgozott együtt a szupersisak fejlesztésén, a német Schuberttel, a japán Arai-jal, az amerikai Bell-lel és az olasz Stilóval. A munka eredményét a Bell mutatta be, már ránézésre is lenyűgöző.

A legnagyobb újítás, hogy a sisaknyílás felső peremét 10 milliméterrel lejjebb hozták, így már kvázi csak egy csíkon látnak ki a pilóták. Így minden eddiginél jobban véd a bukó a becsapódó törmelékektől, szinte csak egy lőrés maradt a szemnek, a homlokot és az arcot is teljesen takarják.

A biztonsági paraméterei egészen lenyűgözőek: 275 G-s becsapódást is kibír, és 790 fokos forróságnak is ellenáll.

Mindemellett még piszok jól is néz ki már a bemutatott, fényezetlen darab is. Az amerikaiak látják el egyébként sisakkal az F1-mezőny majdnem felét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?