Még pár kérdés, és lefejelek valakit

2018.06.08. 10:23

Max Verstappen szezonja nem alakul a legjobban, csak hatodik a bajnokságban - egy futamnyira a csapattársától, aki harmadik -, és majdnem az összes versenyen akadt valami incidense idén.

A hétvégi Kanadai GP előtti sajtótájékoztatón túlcsordult a pohár, amikor a hollandot arról kérdezték, mi az oka, hogy ennyiszer kerül balhés helyzetbe.

"Elegem van ezekből a kérdésekből. Még pár ilyen, és lefejelek valakit"

- felelte a Guardian tudósítása szerint.

Verstappen hiába nyomja negyedik szezonját a Forma-1-ben, még csak 20 éves, és úgy is viselkedik a pályán, illetve most már azon kívül is.

Pár napja csapatfőnöke, Chris Horner is nyilvánosan utasította, hogy tegye helyre a hibáit, valószínűleg nem effajta kommentre számított a versenyzőjétől. A lefejelős mondat pont az, amit egyetlen csapat sem akar hallani pilótája szájából.

Stroll, Bottas, Verstappen és Vandoorne a montreali sajtótájékoztatón
Stroll, Bottas, Verstappen és Vandoorne a montreali sajtótájékoztatón

Verstappen azért szerencsére mondott mást is, kifejtette, mi a baja a helyzettel.

Elegem van már a kommentekből, hogy változtatnom kéne a hozzáállásomon. Sosem fogom megtenni, mert ez juttatott oda, ahol vagyok. Biztos vagyok benne, hogy meg tudom fordítani ezt a helyzetet. A sebességem megvan, mindenhol gyors voltam. Sokkal nagyobb baj lenne, ha lassú lennék, na az kritikus probléma lenne.

Verstappennek egy dobogós helye van idén, a kettővel ezelőtti nagydíjon lett harmadik. Kanadában a Red Bull nem esélyes, a pálya nagyon gyors, a Ferrari és a Mercedes lesz a favorit.